woensdag 15 mei 2013

Camino deel twee


In de zomer van 2012 heb ik samen met mijn vriendin Marjolein vanuit Apeldoorn de Camino naar Santiago de Compostella gefietst. Deze tocht heeft mij geïnspireerd om de Camino Frances, dit is het traject tussen de Pyreneeën en Santiago, in 2014 nogmaals te doen maar dan op een mountainbike over het wandelpad. Dit wordt door veel Spanjaarden en Italianen gedaan. Je zou de Caminio als een hele lange mountainbikeroute van ca. 900 km kunnen zien. Het is de bedoeling om minimale bagage mee te nemen. Was de tocht in 2012 er één van op alles voorbereid te zijn, nu wil ik het met minimale middelen proberen te volbrengen. Het is de bedoeling om in aulberges (herbergen) te overnachten. 

Om te oefenen zal ik in 2013 het nationale wandelpad, het Pieterpad, op de mountainbike gaan doen.De mountainbike waar op de tochten gereden gaan worden is een moderne 29er, dus met grote wielen,  voorzien van een bagage drager en stuurtasje.
Op dit blog zal ik verslag doen van deze tochten.


3 opmerkingen:

 1. Henri, ik kijk weer uit naar jouw volgend avontuur. Succes met de voorbereiding!

  Jeroen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. broertje ziet er super uit krijg gelijk zin :) maak er een feest van.

  Suc6 Geert

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het lijkt ons dat je klaar bent met de voorbereidingen, het weer zit ook aardig mee, dus daar kan het allemaal niet meer aan liggen. Veel succes, groetjes Jos en Carla.

  BeantwoordenVerwijderen