zaterdag 25 januari 2014

Henri op Camino tegen ALS

Op 17 mei 2014 vertrek ik voor mijn Camino naar Santiago de Compostella. Ik wil deze tocht fietsen voor het volgende goede doel:  Stop! ALS.

ALS (Amyotrofische Lateraal Sclerose) is een zeer ernstige spier-/zenuwziekte, waardoor de zenuwcellen in het ruggenmerg en de hersenen langzaam afsterven. Spiergroep voor spiergroep valt dan uit. Gemiddeld leeft iemand nog maar drie jaar nadat de diagnose gesteld is.
Over de oorzaak is nog steeds weinig bekend. Daarom werft Stichting ALS Nederland fondsen voor onderzoek. Zij zetten zich in voor een grotere bekendheid van de ziekte en voor een betere kwaliteit van zorg voor de 500 mensen die nu jaarlijks door ALS getroffen worden.

Mijn moeder was een van hen en is in 2006 aan ALS gestorven. In mei 2014 ga ik op camino naar Santiago de Compostella.  Vanuit Frankrijk zal ik de toch op de mountainbike rijden. Om  iets te doen, ook al is het klein, ben ik bij deze donoractie gestart onder het motto, alle kleine beetjes helpen en stil te staan bij de deze verschrikkelijke ziekte.

Zoals ik een lange weg van 750 km op de mountainbike, over voornamelijk onverhard terrein, zal afleggen is er ook nog een lange weg te gaan om ervoor te zorgen dat we ALS ooit kunnen genezen of zelfs maar vertragen. ALS moet de wereld uit! Vecht mee tegen ALS. Kijk op mijn actiepagina http://www.alsacties.nl/henri-op-camino  en doneer ook een mooi bedrag.

Wil je mij volgen gedurende de camino? Kijk dan op een van onderstaande adressen:


Naast een donatie is het ook mogelijk om met uw bedrijfslogo op mijn blog te komen. Neem voor de mogelijkheden  contact met mij op via henriopcamino@gmail.com.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten