zondag 2 maart 2014

Apeldoorn Niews.nl deel 3

Prachtig 3 delig verhaal Zaterdag en Zondag Vervolg Apeldoorner Henri Ververs fietst naar Santiago de Compostela Strijd tegen ALS


Mountainbiketocht voor Henri Ververs meer dan enkel sportieve uitdaging 

Door te fietsen stilstaan bij ongeneesbare spierziekte

Mountainbiketocht voor Henri Ververs meer dan enkel sportieve uitdaging 

Door te fietsen stilstaan bij ongeneesbare spierziekte

VERVOLG VAN ZATERDAG:

Voor Henri Ververs is zijn mountainbiketocht naar Santiago de Compostela meer dan enkel een sportieve uitdaging. De fervente mountainbiker ziet het volbrengen van de Camino ook als een moment van reflectie. Vandaar dat hij zijn reis koppelt aan een goed doel: ‘Stop ALS’. Ververs vraagt aandacht voor deze vooralsnog ongeneesbare spier- en zenuwziekte waaraan zijn moeder in 2006 overleed. Door te gaan fietsen wil hij geld inzamelen voor onderzoek naar ALS. “En daarbij gaat het me niet zozeer om een bedrag, maar meer om het gebaar. Dat iedereen eens nadenkt over serieuzere dingen van het leven.”ALS, een afkorting voor Amyotrofische Lateraal Sclerose, kenmerkt zich door het langzame afsterven van de zenuwcellen in het ruggenmerg en de hersenen. Spiergroep voor spiergroep valt uit. Gemiddeld leeft iemand nog maar drie jaar nadat de diagnose gesteld is. Over de oorzaak van de aandoening is nog steeds weinig bekend. Daarom werft Stichting ALS Nederland fondsen voor onderzoek. De stichting zet zich in voor een grotere bekendheid van de ziekte en voor een betere kwaliteit van zorg voor de 500 mensen die nu jaarlijks door ALS getroffen worden. 

Zoals hem zelf een lange weg op zijn mountainbike te wachten staat, is er ook nog een lange weg te gaan om ervoor te zorgen dat ALS een definitief halt toegeroepen kan worden, of zelfs maar te vertragen. ALS moet de wereld uit! Henri Ververs roept mensen daarom op om met hem mee te vechten tegen de ziekte. Kijk op de actiepagina http://www.alsacties.nl/henri-op-camino en doneer ook een mooi bedrag. Alle beetjes helpen, licht Ververs toe. “Wie geld overmaakt maakt dat niet over aan mij, maar direct aan de stichting. Ik promoot het alleen.”

“Evenals de vorige keer ga ik een blog bijhouden. Gebleken is dat we daar toen veel mensen een plezier mee hebben gedaan. Heel veel mensen hebben het gelezen en ons dagelijks gevolgd. Daarom wil ik het ditmaal koppelen aan een goed doel. Vanwege mijn moeder heb ik voor ALS gekozen. Wie de ziekte krijgt kan op een gegeven moment niet meer praten en zich niet meer bewegen, terwijl er geestelijk niets mis met ze is. Ze zitten als het ware opgesloten in hun eigen lichaam. Mijn neef Bertus heeft in 2006 de Camino gereden op de fiets. Mijn moeder was toen al ziek, maar ze leefde nog heel erg mee met wat Bertus tijdens zijn tocht meemaakte.” 

Wie benieuwd is naar wat de fietsende pelgrim gaat meemaken tijdens zijn Camino kan op http://henriopcamino.blogspot.nl/ de gewenste informatie vinden. 

Ook via https://www.facebook.com/henriopcamino2014 zijn zijn belevenissen vanaf 17 mei dagelijks te volgen.

1 opmerking:

  1. Hoi Henri,Wereldberoemd ben je ondertussen in Apeldoorn en omstreken, heel mooi hoor, hoe meer bekend hoe, meer je ophaalt voor ALS!
    De voorbereidingen gaan goed, nog even geduld en dan kun je aan het echte werk beginnen!
    Groetjes Jos en Carla.

    BeantwoordenVerwijderen