maandag 21 april 2014

Tranings vierdaagse

Marjolein was afgelopen week op het idee gekomen om met het paasweekend naar Sögel in Duitsland te fietsen. Sögel ligt ongeveer 150 kilometer van Apeldoorn. Een mooie gelegenheid om enkele dagen achter elkaar op de fiets te zitten om wat “zitvlees “te kweken. De weersverwachting was goed dus alles snel bij elkaar gezocht en onder weg gegaan. Vrijdag de eerste dag van onze trip was toch wel behoorlijk koud, om 10:00 uur was het 9 graden. De route in Nederland, via Deventer binnendoor naar Hellendoorn is mooi en gevarieerd. In Duitsland moesten we vooral langs provinciale wegen fietsen wat saai is. In Twist na 97 kilometer een camping gevonden waar we overnacht hebben. 

Jong leven in de wei. Let op de handschoenen van Marjolein. Kleuren perfect bij de tassen.

Op een zandweggetje voor Hellendoorn
Koud
Fietsersontbijt op de camping


We moeten zaterdag om 14:00 uur in Sögel zijn, dus is Marjolein bij uitzondering vroeg en zijn we om 9:00 uur weer onderweg. Onderweg drinken we een kop koffie in Apeldorn, je zou denken een schrijffout maar neen het is een klein plaatsje wat bijna dezelfde naam draagt als onze woonplaats. Een uur te vroeg zijn we in Sögel en hier wilden we wat boodschappen doen wat niet meeviel. De supermarken bevatten nagenoeg uitsluitend Oost Europese producten met dito etiketten. Lastig om dan de juiste producten te vinden. Later blijkt dat in deze streek veel Duitsers wonen die in de oorlog naar Rusland zijn gevlucht en later weer terug zijn gekomen en hun gewoonte / producten hebben meegenomen.
Op tijd arriveren we bij Stichting Melief. (https://www.facebook.com/GnadenhofMelief). Een opvang voor verwaarloosde dieren welke door Nederlanders gerund wordt. Indrukwekkend geheel. Veel dieren met allemaal een apart verhaal wat nu vredig bij elkaar en door elkaar leeft. Het lekker zonnige weer maakt het verblijf extra aangenaam. Aan het eind van de middag opzoek naar een camping om de nacht door te brengen. Op de camping die we uitgezocht hadden was helaas niemand aanwezig dus moesten we 15 kilometer verder fietsen om in Meppen, op een camping die ooit heel mooi is geweest,te overnachten. Gelukkig was het niet zo koud meer.

Industrieel erfgoed, Ja-knikker
Natuur trekt zich niets aan van allerlei verbodsborden dus maken de vogels hun nest in het contra gewicht

In het zonnetje

Schrijffout?
Stichting Melief
Dieren opvang

Zondag doet zijn naam eer aan; het is lekker zonnig en veel wind die gelukkig voor ons uit de juiste richting komt. We kunnen dus lekker opschieten zij het niet dat ik onderweg een lekke band krijg. Dat betekent dus sleutelen. Een langslopende hond vond dit wel interessant en besnuffelde alles uitgebreid. Vervolgens urineerde hij tegen mijn openstaande fietstas waarop de eigenaresse droogjes zei: “gelukkig niet in de tas”.

Lekke band, dus sleutelen

Veen ontgraving?
Hollands landschap
Lekker doorrijden met de wind in de rug


Voor de overnachting waren we de enige campinggasten op een boerencamping De Lourenshoeve in Den Ham.( http://www.lourenshoeve.nl/camping/) Heerlijk rustig geslapen en met een klein zonnetje wakker geworden . Terwijl we de tassen aan het inpakken zijn, komt de camping eigenaresse de bestelde broodjes brengen en begint het te regenen waarop we door de camping eigenaresse uitgenodigd worden om in de kantine van de manege te komen eten. Voor een groep uit de naastgelegen groepsaccommodatie was er een compleet paasontbijt klaar gemaakt en wij konden aanschuiven voor een mini paasontbijt. Wie goed doet die goed ontmoet.

In de manege


Onverwachts paasontbijt


Het nuttige met het aangename verenigd: prima getraind en leuke dingen meegemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten