donderdag 22 mei 2014

Na regen komt modder


Datum 22 mei 2014   (dag 6)
Van Belorado
Naar Hontanas
Gereden afstand 88 km
Totaal gereden afstand 409,5 km


In Belorado heb ik gisteravond een Fries ontmoet die in Groningen een zaak had, getrouwd is met een Poolse, in Spanje woont en nu alleen de camino loopt. Genoeg gespreksstof dus en eigenlijk veel te lang zitten praten. Het maakt zo'n camino wel bijzonder. 's Ochtends bij het ophalen van de fiets was er echter een vervelende verrassing; een lekke band. Na drie keer op rij geen risico meer genomen, de band gewisseld en de drie lekke banden geplakt. Hierdoor behoorlijke vertraging opgelopen en om 9 uur relatief laat vertrokken. Over het eerste gedeelte van deze etappe zegt het anwb boekje dat je deze beter kunt overslaan als het geregend heeft. Ondanks de regen die afgelopen nacht is gevallen pakken we niet de bus, maar gewoon de fiets. Ook tijdens het fietsen blijft het regenen en is de gevoelstemperatuur rond de 5 graden, erg koud. De anwb heeft het in hun routeboekje bij het juiste eind, de paden zijn erg modderig. Dusdanig modderig dat ik tijdens het koffie drinken in de bar een heuse bezienswaardigheid ben, zo smerig dus. Maar dat was nog niet alles, het zou nog erger worden. Rond het middaguur moest er een onschuldig uitziend pad getrotseerd worden. De modder bleef echter zo erg aan de wielen kleven dat ze zelfs niet meer wilden draaien. Ter plaatse de ergste modder eraf gepeuterd en rustig naar Burgos gereden. Een beetje het zandbak gevoel van vroeger, spelen met zand en water. In Burgos direct een autowasserette gezocht om de fiets en tassen met de hogedrukspuit schoon te maken. Zo erg als dit heb ik het eigenlijk nog nooit meegemaakt. Hierna langs de kathedraal gereden voor een foto met de bronzen pelgrim om daarna de stad weer te verlaten. Burgos is mij te groot en het weer te slecht.

Zoals altijd fiets ik met slecht weer ook behoorlijke afstanden. Rond 5 uur ben ik opzoek gegaan naar een auberge, net nadat de regenjas eindelijk uit kon. Geen wifi aanwezig dus maar verder naar het volgende dorp. Helaas was dit geen slimme beslissing, want na een kwartier stak er een noodweer op. Maar we waren vandaag al al nat genoeg geregend dus nog even doortrappen. Halverwege zag ik ondanks het noodweer een onbeheerde rugzak op een stapel stenen liggen. Besloten om hem mee te nemen en af te geven aan de eigenaar van de auberge in Hontanas.
Om 21.15 uur kwam een Spaanse jongedame vragen of er iets gevonden was en zowaar, het was haar rugzak. Zelfs haar mobiele telefoon en medicijnen zaten erin. Ze was echt super blij en weer een goede daad verricht. Het was een zware dag, maar ook een super mooie dag.Banden plakken
Nog meer regenbogen


Lastig fietsen met zoveel modder
Burgos
Noodweer op komst
Blij met gevonden tas


Geen opmerkingen:

Een reactie posten