woensdag 21 mei 2014

Na regen komt zonneschijn


Datum

21 mei 2014   (dag 5)
VanLogrono
NaarBelorado
Gereden afstand73 km
Totaal gereden afstand321,5 km

Afgelopen nacht heb ik geslapen in een auberge midden in het centrum van Logrono.
Een hippe, leuke stad met meer dan 50 traditionele tapas barretjes. Vanochtend vroeg vertrokken, om half 8 al op de fiets. Na slechts een uur fietsen helaas oponthoud door alweer een lekke band. Je wordt er op deze manier wel handig in. De route vandaag is wel makkelijker dan de voorgaande dagen. De weersvoorspelling is, in tegenstelling tot Nederland, een stuk minder 
al is de temperatuur vooralsnog prima. Het levert wel mooie plaatjes op, schitterende regenbogen in een prachtig landschap. Onderweg kwam ik een Nederlander tegen die om kwart voor elf al aan het twijfelen was of hij door zou gaan gezien de weersvoorspelling met onweer en al enkele donkere wolken aan de horizon. Daar kwam bij dat er ook nog 400 meter geklommen moest worden. Het echte camino gevoel ontbrak nog bij deze man, doorgaan en maar zien wat er gaat komen. Je weet dat het komt, maar het klimmen klopte wel degelijk. Het enige wat hier echt vlak is, is het blad van de bar. De voorspelde neerslag viel uiteindelijk reuze mee, ik heb slechts tien minuten de regenjas aangehad. Wel stond er veel wind, uiteraard meestal tegen. Een vervelende combinatie met het klimmen.

Met de Europese verkiezingen in aantocht viel het oog op een bordje met de blauwe vlag en gouden sterren. Men schijnt in Spanje een patent te hebben op het subsidiepotje van de Europese Unie. Naast vele kilometers ongebruikte infrastructuur en de spookluchthavens Castellón-Costa Azahar en Ciudad Real vindt men in Brussel het ook nodig om pelgrims de weg te wijzen. Langs de camino zijn namelijk om de kilometer gesubsidieerde palen geplaatst met de nog af te leggen afstand naar Santiago de Compostella. Op 600 kilometer voor de eindstreep zit je daar niet echt op te wachten. Veel palen zijn ook al 'gesaboteerd' zoals op de foto te zien is.
Van oudsher wordt de route al aangegeven met de kenmerkende gele pijlen die overal opgeschilderd zijn. Na 73 kilometer fietsen de volgende auberge gevonden en daar het nodige onderhoud gepleegd. De was gedaan, het nadeel van alleen reizen ;-), alles geordend en de fiets geprepareerd voor de komende dagen.


Kortom, een prima dag. Na het lastige begin eindelijk de draai te pakken.
Als we zo doorgaan komen we keurig op schema aan.

Perfect fietsweer
RegenboogGesubsidieerd paaltje
Wegwijzer

Auberge
 Was doen

1 opmerking:

  1. Fantastische prestatie op de fiets en weer een leuke blog!

    BeantwoordenVerwijderen