zaterdag 24 mei 2014

Spaanse Hoogvlakte


Datum24 mei 2014   (dag 8)
VanSahagun
NaarHospital de Orbigo
Gereden afstand93 km
Totaal gereden afstand597,5 km


Afgelopen nacht na een lange dag super goed geslapen. Ik was eigenlijk ook iets te lang doorgereden. We zitten nu op de mesetas, de Spaanse Hoogvlakte. Zeer vlak, weinig beschutting maar gelukkig niet zoveel wind als gisteren. Onderweg valt er genoeg te zien. Prachtige wolkenpartijen, een pelgrim te paard en een ouder stel op de fiets op weg naar Santiago. Vandaag heb ik een stuk samen gereden met een groep fietsers uit Slovenië. Ze fietsen als groep met begeleiding van een busje en onderweg kamperen ze. Afgelopen nacht had het ijs zelfs op de tent gestaan. Vandaag bijna de hele dag de regenjas aangehad vanwege de kou. Het is overigens wel prima fiets weer.

Eenmaal aangekomen in León getwijfeld of ik hier zou blijven. Mooie grote stad die bekend is om zijn gotische kathedraal en andere monumentale gebouwen. Ik vond het nog te vroeg om te stoppen en ben doorgereden naar Hospital de Orbigo. Een klein dorpje met een schitterende Romeinse brug 
die loopt de over die rivier de Orbigo. Zit nu in een echte auberge, super sfeervol. Er kwamen zelfs spontaan enkele Spaanse vrouwen paella brengen. Prachtige binnenplaats, veel internationale gasten en een beetje een excentrieke beheerder die allemaal klassieke muziek draait. Echt het camino gevoel.

Prachtige dag, kijken wat de avond gaat brengen. De Champions League finale leeft ook op de camino. Met twee Madrileense ploegen in de finale is het natuurlijk ook een echte Spaanse aangelegenheid. De auberge sluit om deze reden zelfs later haar deuren dan gebruikelijk. Morgen naar Cruz Ferro, het hoogste- en hoogtepunt van de camino.  

Sloveniërs
Pelgrim te paard


León
Mesetas
Orbigo
Paella


Geen opmerkingen:

Een reactie posten