woensdag 17 juni 2015

Off road weekenden met de Wereldfietser


Na een lange stilte weer een bericht. Het voor genomen plan om een Camino in de Lage Landen te rijden is nog niet tot uitvoering gekomen. Dit wil niet zeggen dat we stil zitten. Afgelopen winter ben ik lid geworden van de vereniging “De Wereldfietser”. Een club mensen die zoals de nam al zegt over de gehele wereld fietsen. Naast deze wereldse reizen organiseert men ook activiteiten in Nederland. 
Een van de activiteiten zijn de off road weekenden. Het concept van het off road weekend is eenvoudig: op vrijdagmiddag wordt er rond de middag gestart op een station en vervolgens wordt tot zondagmiddag via een door een lid uitgezette route over zoveel onverharde paden  naar het volgend station gefietst.


In April ben ik mee geweest met het off road weekend van station Naarden/Bussem via Zeist en Oosterbeek naar Apeldoorn. Het was ’s nachts erg koud maar het wel super geslaagd. Mooie route en leuke mensen met allemaal veel ervaring en verhalen over fietsen over de gehele wereld. Hieronder een paar foto's van dit weekend. 

Eind juni is er weer een off road weekend van Delfzijl naar Hardenberg. Aan dit weekend ga ik weer deelnemen en om het wat uit te bereiden ga ik niet met de trein naar Delfzijl maar fiets ik er heen. Een mini trip van een kleine 400 kilometer in 5 dagen.

Ik zal proberen om onderweg weer eens ouderwets verslag te doen. Als het onderweg niet lukt zal ik achteraf een verslag posten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten