Pagina's

zondag 6 oktober 2019

Ditmaal geen Duitsers

Na de afronding van de tocht gister hebben we 's avonds het goed gevierd. Een gezellige avond gehad, samen gegeten en veel plezier gehad. Vandaag was dan de dag van de terugreis. We vliegen pas laat in de avond, we hadden dus nog best wat aan onze dag. Eerst lekker uitgeslapen, fiets uit elkaar gehaald en de tas ingepakt. Daarna zijn we met een man of zes Lake Naivasha op geweest met een bootje. En je zult het niet geloven, eindelijk hebben we hippos gezien! En niet eentje, maar tientallen. Overal zagen we ze zitten. Het is alleen jammer dat ze overdag vooral slapen, maar zelfs dan zijn het indrukwekkende dieren. Bij terugkomst op de lodge, waar een campingterrein bij zit, zat ook een hele groep apen. Mooi om te zien hoe die jonkies met elkaar aan het sodemieteren zijn.

Aan het eind van de middag moest er dan koers worden gezet richting het vliegveld. Op weg naar Nairobi, ook een hele belevenis op zich. Autorijden in Kenia is echt wat anders dan in Nederland, je kunt het niet je haast niet voorstellen. Zo stonden we liefst 5 minuten voor een kruising te wachten en dan komen er van allerlei verkopers langs. Wat eten of drinken is nog goed te verklaren, maar daarna kwamen ze zelfs met spiegels en kapstokken. Gelukkig wel met het hele busje heel aangekomen in Nairobi. Na aankomst nog gegeten in een winkelcentrum. Een luxe restaurant dat in Amsterdam niet zou misstaan. Heel hip en een uitgebreide kaart met ook veel vegetarische opties.

Nu terugvliegen naar huis en dan is de Kenya Bike Trial ook achter de rug. Op naar een nieuw avontuur. Wat het zal worden? Ik weet het nog niet, maar blijf mij volgen en dan kom je het vanzelf te weten.


Doneer via: https://www.alsacties.nl/actie/henri-ververs-4