Pagina's

zaterdag 5 oktober 2019

Het beste voor het laatst

Na de halve rustdag van gister hebben we met z'n allen 's avonds rondom een groot kampvuur met uitzicht over het prachtige meer gezeten. Veel gelachen, sowieso is het een leuke groep. Allemaal mannen, dus ook echte mannenhumor. Vanmorgen er vroeg uit, de wekker om half 6 gezet om hopelijk de hippos te spotten. Helaas waren ze niet te zien, er zaten Duitsers te ontbijten aan de rand van het meer en dan houden ze zich liever schuil. Om half 8 was het aan ons de beurt om te ontbijten. Werkelijk fantastisch met het uitzicht.

Vandaag stond er veel offroad op het programma, echt mijn ding. In het midden van de etappe zat een echt zware helling. Iedere keer dacht je dat je boven was, maar dat bleek dan slechts een plateautje te zijn waarna je weer verder kon klimmen. De top was wel alle moeite waard, de lunch wachtte daar. Vanaf de top hadden we uitzicht over het meer waar we die ochtend nog ontbeten hadden en aan de andere kant het meer waar we zouden eindigen.

Het hoofdthema van de dag was duidelijk al het wild life. Ongekend wat we vandaag allemaal voor dieren hebben gezien. Giraffes, zebra's, van veraf en dichtbij. Bavianen die door de groep heen lopen. Super mooi om te zien hoe die groepen dieren leven. Een groep van 13 giraffes had bijvoorbeeld een echte leider. Die ging aan de weg staan en bepaalde of er overgestoken kon worden. Dit was toch echt wel de mooiste dag van de Kenya Bike Trial, ze hebben het beste bewaard voor het laatst. Gefinisht na 87 kilometer, 'zot gedaan' zoals de Belgen dat zeggen. Met andere woorden: een heerlijk biertje gedronken.

Doneer via:
https://www.alsacties.nl/actie/henri-ververs-4