Pagina's

vrijdag 4 oktober 2019

Tankstations bouwen in Kenia

De halve rustdag, zoals het roadbook het al omschreef. Een etappe van alsnog 88 kilometer, maar vooral veel naar beneden en over asfalt. Toch zat er nog zo'n 15 kilometer offroad in, echt een mooi stuk. Ook al zat er vandaag veel asfalt in, het Afrikaanse leven langs de weg blijft zeer bijzonder. We hoeven ons dus niet te vervelen.

Onderweg kwamen we langs een tankstation in aanbouw. Ik kon mijzelf niet bedwingen en heb me aangemeld en van de uitvoerder een uitgebreide rondleiding gehad. Leuk om mee te maken en we hebben tenslotte hetzelfde vak. De man legde uit hoe zij de tankstations bouwen, en dat is toch wel iets anders dan wij het doen. De principes van het bouwen zijn op zich gelijk, maar allemaal heel eenvoudig. In Nederland hebben we veel milieumaatregelen, daar doen ze hier niet aan. Ook de arbeidsinspectie zou wel de nodige op- en aanmerkingen hebben (zie de steiger op foto 2). De ondergrondse tanks zijn heel anders gelast, dat zou in Nederland never nooit mogen. Het gebruikte metaal is wel veel dikker metaal dan bij ons en dat heeft ook weer z'n voordelen. Het gaat eigenlijk zoals met alles hier; the african way.

Rond een uur of twee 's middags waren we al binnen. Een zeer luxueuze lodge aan het Lake Elmenteita. Zeer hoog '3 op reis' gehalte. Een meer met volop pelikanen, apen in de bossen rondom en zelfs hippos. Daarvoor moeten we morgen vroeg op, want die schijnen zich rond 6 uur 's ochtends het vaakst te laten zien. Het was weer een zeer bijzonder geslaagde dag.


Doneer via: https://www.alsacties.nl/actie/henri-ververs-4