zaterdag 2 mei 2020

Run#1. The Great Vitrual Race Across Tennesee | Apeldoorn Noord


Met de annulering van de Barkley Marathons *( in maart jl bracht organisator Gary "Lazarus Lake" Cantrell samen met vriend Steve Durbin het idee om een virtuele race te organiseren. Een paar telefoongesprekken later kwamen ze met een idee dat paste in de vorm van een Barkley-achtig evenement: The Great Virtual Race Across Tennessee 1.000K. Voor dit event heb ik mij ingeschreven en vandaag de eerste loop gedaan.
Het concept is eenvoudig: deelnemers lopen de afstand van 1.000 km (iets meer dan 621 mijl) - het ruwe equivalent van hardlopen van de zuidoostelijke hoek van de staat Tennesee in de USA naar de noordwestelijke hoek - tussen 1 mei en 31 augustus 2020.
 Dat betekend gemiddeld ruim 8 kilometer (hard)lopen per dag t/m 31 augustus! Ieder dag dus!

*( Barkley Marathons is een ultramarathon trail hardloopwedstrijd die wordt gehouden in Frozen Head State Park bij Wartburg, Tennessee in de USA. Een van de zwaarste hardloop evenementen ter wereld! Kijk op YouTube voor meer info https://cactustoclouds.com/2018/10/22/barkley-marathons-documentaries/

Kijk op mijn blog (henriopcamino.blogspot.nl) en/of ander social-media’s voor mijn vorderingen. Zoek op Henri op Camino.