Doneren voor Stop!ALS

Doneren voor: Stop! ALSSTOP! ALS
Behalve als sportieve uitdaging zie ik het volbrengen van de tochten ook als een moment van reflectie. Vandaar dat ik deze reis koppel aan een goed doel: ‘Stop ALS’. Deze zeer ernstige spier-/zenuwziekte, een afkorting voor Amyotrofische Lateraal Sclerose, kenmerkt zich door het langzame afsterven van de zenuwcellen in het ruggenmerg en de hersenen. Spiergroep voor spiergroep valt uit. Gemiddeld leeft iemand nog maar drie jaar nadat de diagnose gesteld is. Over de oorzaak van de aandoening is nog steeds weinig bekend. Daarom werft Stichting ALS Nederland fondsen voor onderzoek. De stichting zet zich in voor een grotere bekendheid van de ziekte en voor een betere kwaliteit van zorg voor de 500 mensen die nu jaarlijks door ALS getroffen worden. Mijn moeder was één van hen, zij stierf in 2006 aan de ziekte. 
Zoals mij een lange weg tijdens deze challenge te wachten staat, is er ook nog een lange weg te gaan om ervoor te zorgen dat ALS definitief een halt toegeroepen kan worden, of zelfs maar te vertragen. ALS moet de wereld uit! Vecht daarom met mij mee tegen de ziekte. Klik op de link en doneer een mooi bedrag. Alle beetjes helpen!

Mijn moeder

Mijn oudersDONEREN
Doneren? Klik op onderstaand plaatje.


SPONSOREN:
Naast een donatie is het ook mogelijk om met uw bedrijfslogo op mijn blog te komen. Neem voor de mogelijkheden  contact met mij op via h.ververs@chello.nl.