vrijdag 1 juli 2022

Great MTB tour across NL l Dag 1

Dag 1 van mijn fietsavontuur. Gelukkig had ik een appartementje gehuurd wat het was gisteravond ontzettend slecht weer. Prima geslapen en lekker bijtijds vertrokken. De route door Groningen ging vooral over verharde wegen. De mountainbike routes stelde niet veel voor. Na het passeren van de provincie grens, in Drenthe, werd het direct beter. Lekker veel onverhard. Mooie mountainbike routes en lekker fietsweer. De technische gedeeltes van de mountainbike routes zijn best lastig te rijden met z'n zware fiets. Dan maar lopen of omrijden.
Onderweg maak je altijd wel wat mee. In Bellingwolde fietste ik lang een gigantische begraafplaats. Best apart voor z'n klein dorpje. Maar ff kijken en het beheerders stel wat aan het werk was gesproken. De begraafplaats is al eeuwen oud en de graven zijn voor altijd. Vandaar.
In Zuidlaren bij wielercafe "De Klasbak" even wat drinken. Leuk gesprek met Maike van der Duin, wielrenster die volgende weer het Europees kampioenschap en daarna de Tour de France voor dames gaat rijden.
Best lang door gereden en de dagelijkse doelstelling, 100 km plus, behaald. Tevreden.
Was weer een mooie dag!